maanantai 11. syyskuuta 2017

Pikaratikka tulee. Pitääkö olla huolissaan?

Pompahtelen nyt kohti HKL:n ratikkavarikkoa. Se on tossa vasemmalla. Oikealla lähestyy ratikka. Jännää. Ehkä muistatte: kun tulin tälle planeetalle, pääsin hyvään kotiin. Bussivarikolle. Ratikoiden koti on ratikkavarikolla. Ai arvasitte.

Vallilan varikko on kumminkin enemmän ratikkasairaala. Jos tulee naarmu tai vaikka iso kolhu, tuolla hoidetaan. Sit ratikka pääsee kotihalliin toipumaan.


Huolestuin, kun kuulin, ettei pikaratikalla ole kotihallia. Se tulee tänne kaukaa. Ihan niin kuin mä. Ja senkin kodiksi tulee varikko. Mutta sitä varikkoa ei vielä ole tehty!

Pääseekö pikaratikka hyvään kotiin? Voinko luottaa? Mitä sanotte?

N
uo puhuu ihan muista asioista. Lähinnä pikaratikan ohjaamon ergonomiasta. Yksi Transtechin pääsuunnittelijoista on tullut Vallilaan juttelemaan kuljettajien kanssa. Hieno juttu, että saavat ergonomiaa. Toivottavasti se maistuu kuljettajille.

Taidan mennä alas halliin. Pitäisi löytää Ville Sjöholm. Se on projektipäällikkö. Ville lupasi näyttää paikkoja ja kertoa asioista. Oijoi. Tää ovi on irti.

- Ei se mitään. Korjataan se äkkiä ja laitetaan takaisin paikalleen.

- Hups. Noin vain, ihan tosi? Kuka oot?
- Teuvo Hänninen. Olen korjaamomestarina täällä.
- Hienoa! Halataanko?

- Ja tuolla taitaa olla Ville!

- Niin on. Juttelevat Färmin Jarin kanssa vaunun kylkipaneloinnista. Ratikka on saanut vähän osumaa liikenteessä.

- Oijoi. Mut hyvä, että hoidetaan. Ehkä pikaratikkakin saa sit hyvää hoitoa.

- Ihan varmasti.

Villekin lupaa, että saa. Ja kertoo mielenkiintoisia juttuja. Se ottaa täällä vastaan Articin uusia vaunuja ja tarkastaa ne. Ensi viikolla tulee 33. vaunu. Pikaratikkakin on sit Artic. Niinku näiden nykyisten serkku. 

Joskus Ville pääsee ajamaan uusia vaunuja. Ne katsastetaan Koskelassa. Siellä on semmonen kotihalli, jossa ratikat käy nukkumassa. Ja kolmen viikon välein suihkussa. Mä käyn useammin.

Mut hei, täällä tapahtuu kaikkee jännää. On hinausvaunuja ja hiomavaunuja. Ja hiottavia vaunuja...


En kyllä kuule, mikä on tämän kamun nimi. On kova melu!

Ville sanoo, että kamu on Mika Ruuskanen. Täällä on muitakin kivoja tyyppejä. Voi päästä polvelle tai saada halauksen...

Tää on Jari Hämeenniemi. Se on kova puhumaan pyörien laipoista.

Kai Honkala, sanoo tämä kamu. Ei ole ilmeisesti ihan varma nimestään. Transtechin huoltopäällikkö joka tapauksessa. Hallin yhdessä kulmauksessa on ratikkatoimittajan toimistotila. Täällä tehdään paljon yhteistyötä. Alan uskoa, että kaikki haluaa ratikoille hyvät oltavat. Vähän jo rauhallinen mieli.

- Hienoa, Välkky, että huoli helpottaa! Voit olla ihan varma siitä, että pikaratikka on meillä hyvässä hoidossa.


- Mahtavaa! Kiitos, Ville!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti