torstai 16. maaliskuuta 2017

Varikkokamut jeesaa

Meen varikolle. Se oli mun eka koti maassa. Kotiplaneetta saastu. Äiti ja isä lähetti mut tänne. Kapselissa. Laskeuduin sit varikolle. Siellä oli kilttii jengii. Arvaa mitä. Sähkis asuu nyt varikolla!
Sähköbussilla on yli 300 kaveria! Anssi kerto. Se on Ruskeasuon varikon huoltopäällikkö. Ja mun kamu.
Se lupas kertoo kohta lisää. Kattelen ensin vähän. Täällä on kaikkee jännää. Niinku lentäviä busseja.
Tolla voi ehkä lentää toiselle planeetalle. Jos tääkin saastuu. Hurjasti näkyy työkaluja. Ja osaavia heppuja.

...niinku Kim. Se pystyy korjaamaan bussin, joka ei oo edes laskeutunut. Mut tiiätkö: pukukaappipesä on tallella! Täällä asuin, kun olin pieni. ( siis olin laskeutunut.) Oli kova koti-ikävä. Mut täällä oli turvallista. Nyt taas herkkä fiilis.
- Hei, Anssi tulee! Hienoo.

- Kuule Välkky, hallin puolella joku tyyppi kuvaa ja haastattelee porukoita, on kuulemma sun tuttu.


- Voi änkkä. Päästötön päivä.


- Mikä?


- Yks toimittaja. Planeetta maan vaiva. On varmaan seurannu mua. Vaikka tulin hiljaa sähkiksellä. Tuu kaappiin. Pannaan äkkiä ovi kii.


- Sinne vaatekaappiin? Taitaa olla vähän ahdas toimisto. Mitä jos mennään minun huoneeseeni ja jutellaan siellä hissukseen?


- Olkoon. Voinko kulkee sun paidan alla?

Onneks Anssi kerto mielenkiintosii juttuja. Melkein unohdin Päästöttömän päivän.

Sähkis herää aamulla vähän jälkeen viis. Kotiintuloaika on puol kaks yöllä. Vasta. Eikä se saa nukkuu sittenkään. Se siivotaan. Ja pestään päältä. Sen kaverit ruokitaan. Sähkistä ei tarvi. Se ladataan päivällä joka kerta päättärillä. Varikolla on kyllä siirrettävä latauslaite. Anssi lupas näyttää sen. Mut sit muistin toimittajan. Sanoin, et foto riittää.


Päivisin vaihdellaan kovasti öljyjä. Vetopyörästö-öljy. Ohjaustehostajan öljy. Ilmakompressorin öljy. Sähkiksen kavereilta vielä moottoriöljy ja vaihteistoöljy. Jarrupalojakin vaihdellaan. Ja suodattimia. Varikkokamujen työ on tosi vaihtelevaa! Bussisairaalaakin niillä on. Just kuulemma hinataan potilasta hoitoon.
Täällä on aina kamuja. Varikko ei nuku. On pikahuoltomiehiäkin. Ne jeesaa auton käyntiin. Tai vaihtaa jotkut sulat.

Mut sit vähän hankala asia. Anssin paidassa lukee Helb. Se tarkottaa Helsingin Bussiliikennettä. Helb on vähän niinku lapsi. Koiviston Auto on sen emo. Helbillä on sisaruksia kans. Esimerkiks Jyväskylän Liikenne ja Kuopion Liikenne. Mulla ei oo. Tulin yksin kapselilla. Herkkä fiilis taas.

En kai pääse tänään pois. Auttelen päivystäjää. Ja pikahuoltomiestä. Ehkä sit aamulla lähen. Vaikka kuskin matkaan.

Päästötön päivä on vaklannut mua ja kamuja!


Kiitti, kamut:
Anssi Haukkamaa
Kim Gustafsson

Kimmo Korhonen
Pentti Laine
Jarmo Roti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti